duminică, 14 august 2011
Palatul Buckingham
Palatul Buckingham este reședința principală din Londra a monarhilor britanici.[1].
Situat în Orașul Westminster, palatul este folosit pentru evenimente de stat și pentru cazarea invitaților regali. A fost centrul social al poporului britanic în timpuri de bucurie sau criza.
Inițial cunoscut drept „Casa Buckingham”, cladirea care formeaza partea principală a palatului de astăzi a fost o casă construită pentru Ducele de Buckingham în 1705, pe care a Regele George III-lea a cumpărat-o îm 1761ca o reședință privată pentru Regina Charlotte, și a fost cunoscută drept „Casa Reginei”. De-a lungul secolului XIX-lea a fost marită, în principal de arhitecții John Nash și Edward Blore, formând cele 3 colțuri din jurul curții centrale. Site oficial
Palatul Buckingham a devenit oficial Palat Regal al monarhului britanic la urcarea pe tron a Reginei Victoria în 1837, fiind primul monarh care a avut reședința permanentă aici. Ultimele modificări structurale au fost facute la sfârșitul secolului XIX și începutul secolului XX, incluzând fațada estică a palatului care cuprinde bine-cunoscutul balcon de unde Familia Regală salută mulțimile din Piața Victoria. Totuși Capela palatului a fost distrusă bombele germane în Cel de-al doilea război mondial. În locul capelei a fost construită Galaria Reginei care a fost deschisă publicului în 1926.
Interioarele originiale de la începutul secolului XIX, multe din care încă există, includ folosirea pe scară largă a foarte coloratei scangliola, albastru lapis și roz la sfatul lui Sir Charles Long.Regele Eduard VII-lea a supervizat o parte din redecorări.
Încăperile de stat, folosite în ceremonii oficiale și de stat sunt deschise publicului în fiecare an în August și Septembrie, ca parte a Deschiderii de vară a Palatului. Uneori palatul este denumit colocvial ca „Buck House”
^ Deși Palatul Buckingham este cunoscut ca reședința suveranilor britanci, ceremonia de acreditare a ambasadorilor are loc la Palatul St James [1], și titlul lor rămâne ca ambasadori pe lângă „Curtea de la Palatul St. James”. A se vedea situl oficial al acestui din urmă palat, [2].
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu